Jump to content
Sign in to follow this  
qratman

Sourceboost Ide Doesn't Startup

Recommended Posts

Hi, I have problem getting SourceBoost ide running. Executing ide.exe brings up splash screen, then it disappears and ide doesn't show up. However in windows task manager under processes tab it shows that ide.exe is running (CPU: 00, Memory: 5156 KB). Strange. What could be the reason?

 

System:

Pentium III 500MHz, Windows XP Pro but no Service Packs. Could this (no SP) affect it?

 

By the way. It doesn't work on my laptop(Celeron 400, WinXP Pro, no SP also) too :( .

Share this post


Link to post
Share on other sites

It might be not enough memory problem. How much memory is installed on your computer?

 

Regards,

Pavel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you run boostc.pic16.exe compiler from command line? There also were couple of cases when some antivirus software somehow collided with SourceBoost. Do you have antivirus installed?

 

Regards,

Pavel

Share this post


Link to post
Share on other sites

boostc.pic16.exe runs and compiles into .obj fine. I have no antivirus software installed.

 

I got it running once somehow (changed sourceboost folder to read-only) but it doesn't work when i try again. No matter if I run it directly from ide.exe or through .__c file.

 

Does SourceBoost ide need some services to be running, cause i have a bunch of them disabled?

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Does SourceBoost ide need some services to be running, cause i have a bunch of them disabled?...

 

No SourceBoost doesn't use any services or anything special. It just should run after the installation. We had couple of similar reports when users weren't able to start SourceBoost but we don't know what exactly the problem is :(

 

Regards,

Pavel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try to remove the plugin DLLs from the SourceBoost installation directory. These files are:

 

bcd.dll

button.dll

buttonblock.dll

dvm.dll

i2ceprom.dll

lcd.dll

led.dll

ledblock.dll

siggen.dll

speedtest.dll

stimuli.dll

stopwatch.dll

varpsu.dll

 

(if you haven't installed the extra plugin package you won't have all of these files in your SourceBoost installation directory).

 

Let me know if this helped.

 

Regards,

Pavel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes and no. When I removed those DLLs and run the program it started ok. When I closed it to try to open again, it didn't start and still doesn't start :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

But how can I compile .c file into .hex file using command line? Boostc.pic16.exe generates .obj file which seems to not be the machine code yet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
But how can I compile .c file into .hex file using command line? Boostc.pic16.exe generates .obj file which seems to not be the machine code yet?

 

boostc compiles .c -> .obj

boostlink links .c/.lib -> .hex

 

Regards,

Pavel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...